How to play

Om fantasy fotboll

Fantasy fotboll är en tävling där man skapar sitt egna fotbollslag utifrån verkliga fotbollsspelare. Handplocka dina favoritspelare och vinn mot kompisgänget, kollegorna eller slumpade motståndare. Du möter dina motståndare precis som lag i en vanlig serie.

Det är dina spelare som vinner dig matcher genom att prestera bra. Varje spelare blir tilldelad olika mycket poäng baserat på vad dom åstadkommer i matcherna i verkligheten. Gör exempelvis din anfallare ett mål och vinner sin match för veckan får denne 10 poäng för mål och 3 poäng för vinst. När alla matcher för omgången är spelade och dina spelare har blivit tilldelad sina poäng, presenteras en segrare för aktuell omgång.

Såhär ser en laguppställning ut i fantasyn:

Tränare
Målvakt
Back
Back
Back
Back
Mittfältare
Mittfältare
Mittfältare
Mittfältare
Anfallare
Anfallare
Bänk
Bänk
Bänk
Bänk
Bänk

Tävlingen pågår under 18 omgångar och inte 26 i och med att de sista omgångarna ofta inte spelar så stor betydelse för många lag eller spelare. Efter 18 omgångar är tävlingen avslutad och potten fördelas på top 3.

1:a 60%

2:a 30%

3:a 10%

 

Insats: 250kr

Nedan följer mer ingående information om tävlingen.

Innan

Draft

Du handplockar ditt lag i form av en draft. Inget annat lag kan ha samma spelare. Alla deltagare måste vara aktiva vid draften då man manuellt plockar ut spelare i turordning. Turordningen lottas och vänder varje runda. Får du pick nummer 1 så plockar du först av alla första rundan, sist av alla andra rundan, först av alla 3e rundan och sist av alla 4e rundan och så vidare. 

Du väljer totalt 17 spelare. Det gäller att hitta de mest produktiva spelarna, både för startlaget och din bänk. Det finns begränsningar på hur många spelare du får drafta i varje position. Se dem nedan

Max

1 Tränare

1 Målvakt

6 Försvarare

6 Mittfältare

3 Anfallare

Under

Nu har du valt din trupp och det är dags att börja spela matcher. Man räknar poäng på de 11 spelare och 1 tränare som man väljer att starta. Bänkspelare blir också tilldelade poäng men räknas ej in i din match. Därför är det bra om man är aktiv och byter in bänkspelare innan matcherna börjar exempelvis vid skador, sjukdomar eller eventuellt baserat på vilket lag din spelare möter. Placeringen i din liga baseras ej på poäng, utan istället på vinster, oavgjorda och förluster. För att ta sig till toppen krävs det ofta att man byter spelare, från bänk, från fria marknaden eller med andra lag i ligan.

 

Har ni ytterligare frågor och funderingar, besök vår FAQ här

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)